×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Friday, 11 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 9 خبر
روایت جمشیدی از شخصیت اثرگذار شهید رییسی در مذاکرات

به گزارش به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری مهر، «محمد جمشیدی» در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه کلیدواژه رئیس‌جمهور این بود که ۲۰ درصد کار ابتدایی و ۸۰ درصد پیگیری و تا پیگیری نباشد کار به نتیجه نمی‌رسد، اظهار کرد: هر پیشرفتی در تحرکات سیاست خارجی اتفاق می‌افتاد را به مقام معظم رهبری گزارش می‌دادند. رئیس جمهور در هر کشوری اولویت‌های خاص را می‌شناخت و به عنوان خاص به دنبال تحقق آن بود.

وی تأکید کرد: مرحوم آیت‌الله شهید رئیسی میراث ماندگاری در حوزه سیاست خارجی از خود برجای گذاشت که البته هنوز ادامه دارد. هنوز کارهای اساسی در دستور کار است و به دنبال پروژه‌های راهبردی برای آینده کشور، نسل‌های آتی و دولت‌های دیگر درآمدهای ماندگار دارد.

جمشیدی اظهار کرد: قرارداد تجارت ترجیحی با یکی از کشورهای همسایه در گذشته بر خلاف قانون و بدون تصویب مجلس، انجام شده بود که کاملاً به ضرر کشور بود و موجب جهش تجارت به سمت طرف مقابل شده بود به گونه‌ای که ما به واردکننده تبدیل شده بودیم.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور ادامه داد: این قرارداد به دلیل وضعیت افتضاحی که داشت متوقف و هنگامی که به این کشور رفتیم آن کشور اصرار به احیای آن داشت اما آیت‌الله رئیسی اعلام کردند که باید اصلاح شود.

روایت جمشیدی از شخصیت اثرگذار شهید جمهور در مذاکرات

جمشیدی ادامه داد: موضوعی که قبلاً بیان کردم اما شبکه‌های معاند سعی در سوءاستفاده از آن را داشتند، شخصیت رئیس جمهور عزیز ما به گونه‌ای بود که هنگامی که وارد مذاکره با طرف مقابل می‌شد، در ذهن و قلب اثرگذار بود.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور از منافع ملی بصورت واقعی دفاع می‌کرد، افزود: تلاش دستگاه سیاست خارجی و شخص وزیر خارجه در جای خود محترم و قابل قدردانی است اما بارها شاهد بودم که وقتی ایشان وارد مذاکره می‌شد به گونه‌ای تعامل ایجاد می‌کرد و ارتباط برقرار می‌کرد که بر روی فرد مقابل اثرگذار بود.

جمشیدی ادامه داد: حضور سران بیش از ۶۰ کشور در مراسم بزرگداشت شهید رئیسیف آخرین برگ توانمندی و ابتکار سیاست خارجی دولت سیزدهم بود.

وی گفت: برخی کشورها که سالهاست که با آنها رابطه نداریم حضور پیدا کردند؛ وزیر خارجه مصر، بحرین، فرستاده ویژه از اردن، تمام کشورهای همسایه از آسیای مرکزی، عربی، حوزه شامات و جنوب آسیا و قدرتهای جهانی حضور یافتند.

جمشیدی تصریح کرد: پیام تسلیت فراوانی از کشورهای غربی و اروپایی دریافت کردیم که نشان دهنده سیاست خارجی جناب آقای رئیسی مؤثر بوده است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور گفت: سیاست خارجی شهید بزرگوار رئیسی دارای تئوری بود. از اولین روزهایی که در خدمت آقای رئیس جمهور در حوزه مباحث سیاست خارجی بودیم، معتقد بودند که تجارت ما با همسایگان بلافصل ۱۲۰۰ میلیارد دلار است ولی سهم ایران نزدیک به صفر است.

وی افزود: برخی سیاست خارجی فقط سیاسی و با ادبیات و لفاظی می‌دیدند اما سیاست خارجی باید در خدمت مردم باشد.

جمشیدی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در حوزه دیپلماسی در زمان ریاست جمهوری آیت الله رئیسی، پرونده‌هایی بوده که رفع و رجوع شد؛ اینکه بتوانیم یک پرونده را جمع و در آن پرونده پیشرفت کنیم، مهم است.

وی افزود: بعضی موارد در حوزه سیاست خارجی نیست و موضوعات امنیتی است که اهمیت بالایی دارند، نمی‌خواهم به بحران داخل ورود کنم اما این بحران‌ها ساخته و پرداخته غربی‌ها بود و سرویس‌های غربی در آن مشخص است اما نظام به گونه‌ای عمل کرد که دشمنان را ناامید کرد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه منطقه‌ای چه در بخش مذاکرات جاری چند جانبه و چه موارد خاصی مانند عربستان، یک موفقیت برای دولت بود؛ در دولت قبل هم زحمت‌هایی کشیده شده بود و چند دور مذاکرات بود اما به نتیجه نرسیده بود ولی در دولت آیت الله رئیسی یکبار چهار اولویت را به من گفت که باید جمع شود و نباید باز بماند که یکی از آنها همکاری منطقه‌ای از جمله عربستان بود

جمشیدی افزود: وقتی به چین رفتیم، رئیس‌جمهور چین گفت طرف عربستانی پیام داده و درخواست کرده ما واسطه شویم من هم از شما می‌خواهم در این خصوص کار کنید. این پرونده به پیش رفت و به جمع‌بندی رسیدیم و به توافقی دست یافتیم.

وی گفت: همکاری با قدرت‌های بزرگ آسیایی از جمله چین، چیزهایی روی کاغذ نوشته شده بود اما تا اجرای آن فرسنگ‌ها فاصله داشتیم؛ صرف مذاکره و رسیدن به تفاهم، زمان می‌برد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: آیت الله رئیسی نگاه جامع به کشورها داشت؛ ما در حوزه سیاست خارجی کشور از تعادل خارج شده بودیم و به سمت غرب افتاده بود؛ نمی‌خواهم بگویم «غرب‌گرایی» اما به هر حال راه‌حل در غرب جستجو می‌شد.

جمشیدی گفت: آیت الله رئیسی توانست با کشورهای مختلف و قاره‌های آفریقا و آمریکای جنوبی که هم ثروتمندند و هم علاقه‌مند به کار با جمهوری اسلامی ایران، ارتباط برقرار کند.

وی افزود: شما با کشوری کار می‌کنید که فقط قلدری سیاسی دارد و با ایران هم نمی‌خواهد کار کند؛ خب، بروید با آن کشوری که تمایل به کار کردن با تو دارد، ارتباط بگیرید؛ در آسیا با همه کشورها کار کردیم و صرفاً چین نبود؛ روسیه، پاکستان، هند، بنگلادش و … کشورهایی بودند که به آنها سفر داشتیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.