به گزارش امتداد، «اشتفام پریزنر» هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در آئین افتتاحیه ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب صلح که صبح امروز دوشنبه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: امروز که برای گرامیداشت روز جهانی صلح از طریق این نمایشگاه کتاب گرد هم میآییم، از آنجایی که مفتخرم در لحظه تأمل و همبستگی در برابر شما قرار بگیرم، میخواهم چند کلمه را نیز در این مناسبت به اشتراک بگذارم.
وی ادامه داد: این روز تنها فرصتی برای تأمل در وضعیت صلح نیست، که متأسفانه در حال حاضر دورتر از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر به نظر میرسد. اما این روز همچنین قدردانی عمیقی از تلاشهای دیده شده و نادیده برای ایجاد صلح است.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: سازمان ملل متحد با امید به جهانی عاری از جنگ تأسیس شد، جهانی که صلح نه تنها یک هدف، بلکه پایه و اساس رفاه، عدالت و کرامت انسانی است. با این حال، همانطور که میدانیم، پیگیری صلح با چالشهای بسیاری روبرو شده است. این نیاز به شجاعت، انعطاف پذیری و اغلب فداکاریهایی دارد که بسیاری از شما، به عنوان اعضای ارتش، به خوبی میدانید.
وی خاطرنشان کرد: شما به عنوان مدافع، به عنوان محافظ در زمان درگیری دیده میشوید. اما در حقیقت، شما حافظ صلح نیز هستید. مسئولیتی که بر دوش دارید فراتر از مرزها و استراتژی نظامی است. شما شرکای اساسی در حفظ امنیت، حمایت از حقوق بشر و حمایت از حقوق بشردوستانه بینالمللی هستید. تعهد شما به این اصول در ایجاد محیطی که در آن گفتگو، آشتی و دیپلماسی میتواند شکوفا شود، حیاتی است.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: امروز، من از همه ما میخواهم که تعهد خود را به صلح – نه به عنوان یک ایده آل دور، بلکه به عنوان یک واقعیت قابل دستیابی، تجدید کنیم. اجازه دهید تشخیص دهیم که قدرت واقعی نه تنها در توانایی نظامی بلکه در توانایی جلوگیری از خشونت و درگیری قبل از وقوع آنها نهفته است. توانایی تقویت همکاری، مشارکت در گفتگو، و حفظ ارزشهای انسانیت، حتی در مواجهه با چالشهای بزرگ است. این یکی از پیامهای اصلی «دستور کار جدید صلح» است که دبیرکل سازمان ملل در آغاز سال ۲۰۲۳ راه اندازی کرد.
وی ادامه داد: چند روز دیگر، در ۲۲ و ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴، مجمع عمومی در نیویورک “اجلاس برای آینده” را برگزار خواهد کرد. این اجلاس فرصتی را برای جامعه بینالمللی فراهم میکند تا به طور جمعی همکاری جهانی از جمله در این حوزه که چگونه میتوانیم بهتر از درگیری جلوگیری کنیم، بحرانها را مدیریت کنیم و صلح را در جهانی که به طور فزایندهای به هم پیوسته است، حفظ کنیم.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: من به عنوان هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل، اهمیت همکاری بین ملتها، نهادها و جوامع را از نزدیک میبینم. در هر مأموریتی که بر عهده میگیریم، چه در زمینه کمکهای بشردوستانه، توسعه یا حفظ صلح، یک حقیقت ثابت میماند: صلح یک تلاش جمعی است. این امر مستلزم همکاری همه بخشهای جامعه از جمله دولتها، جامعه مدنی، ارتش و جامعه بینالمللی است.
وی افزود: در پایان، به یاد داشته باشیم که صلح فقط نبود جنگ نیست، بلکه وجود عدالت، برابری و فرصت است. من از شما برای خدمات مستمر شما تشکر میکنم و شما را تشویق میکنم که در نقش خود به عنوان حافظان صلح ثابت قدم بمانید. بیایید با هم به تلاش برای جهانی صلحآمیز ادامه دهیم، جایی که نسلهای آینده بتوانند فارغ از ترس از درگیری و ویرانیهای ناشی از آن زندگی کنند.