×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Friday, 11 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
۵ دلیل کاهش قیمت دلار

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سریال کاهش قیمت‌ها در بازار ارز که از هفته گذشته آغاز شده بود به هفته جاری هم کشیده شد و قیمت دلار یک محدوده حمایتی دیگر را از دست داد.

در معاملات پنجشنبه قیمت دلار هرات مرز حمایت ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان را بعد از سه روز درگیری با این سطح از دست داد. با از دست رفتن این نقطه حمایت در هرات، دلار تهران هم که در ورود به کانال ۵۸ هزار تومان مقاومت کرده بود کانال ۵۹ هزار تومان را از دست داد.

البته تحلیل‌ها از ادامه روند بازار ارز متفاوت شده؛ درحالی که گروهی از معامله‌گران معتقدند بازار به محدوده کف مهمی رسیده و توان کاهش بیشتر ندارد، اما در مقابل گروهی می‌گویند که قیمت دلار هنوز کف نزده و نشانه‌های کف در بازار دیده نمی‌شود.

هرات در آستانه ورود به ۵۵ هزار تومان

قیمت دلار هرات در معاملات روزانه شنبه یک کانال از دست داد و در پشت خط نیز یک کانال دیگر. 

اولین مرز حمایت دلار هرات ۵۶ هزارو ۴۰۰ تومان است که اگر قیمت دلار در زیر آن تثبیت روزانه دهد احتمال تست کانال پایین‌تر یعنی ۵۵ هزار تومان بالا می‌رود.

روز شنبه قیمت دلار هرات بعد از بازگشایی درهم با گپ منفی، کانال ۵۸ هزار تومان را از دست داد و در نیمه دوم در ۵۷ هزار و ۵۵۰ تومان به کار خود پایان داد. البته این پایان کار برای قیمت دلار هرات نبود و نرخ با کاهش بیشتر در معاملات پشت خطی کانال ۵۷ هزار تومان را از دست داد و در ۵۶ هزار و ۹۴۰ تومان بسته شد.

اگر قیمت دلار هرات مرز حمایت ۵۶ هزار و ۴۰۰ تومان را حفظ کند احتمال برگشت نرخ وجود دارد.

ریزش درهم شرط کافی برای افت قیمت دلار

طی روز‌های گذشته قیمت درهم امارات با گپ منفی در کانال ۱۵ هزار و در ۱۵ هزار و ۹۸۰ تومان آغاز به کار کرد و با کاهش ۲۳۰ تومانی در ۱۵ هزار و ۷۶۰ تومان به کار خود پایان داد. قیمت دلار برآورد شده از درهم ۵۷ هزار و ۸۳۹ تومان محاسبه می‌شود که با قیمت دلار پشت خطی هرات شکاف بیش از ۸۰۰ تومانی دارد.

شرط کافی برای کاهش قیمت دلار به کانال ۵۵ هزار تومان، از دست رفتن مرز حمایت ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان در درهم است.

تتر با یک اتفاق بی سابقه به اسفند رسید

طی یک اتفاق بی‌سابقه قیمت تتر در روز جمعه به زیر قیمت دلار هرات رفت. قیمت تتر در ۵۷ هزار و ۹۰۰ تومان بازگشایی شد و با کاهش در نیمه دوم به کف کانال ۵۷ هزار تومان رسید.

 اما این پایان کار نبود و قیمت تتر همراه با دلار هرات وارد کانال ۵۶ هزار تومان شد و به حوالی ۵۶ هزار و ۸۰۰ تومان رسید که از دلار هرات پایین‌تر است. با کاهش روز شنبه‌ای تتر، قیمت به اولین روز اسفند ۱۴۰۲ رسید.

گروهی از معامله‌گران دلیل این افت قیمت تتر، که به زیر دلار هرات رفته را احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم می‌دانستند. 

البته گروهی هم معتقد بودند که بازارساز علاوه بر تزریق در بازار ارز در تتر هم مداخله می‌کند.

قیمت سکه و حباب آن هردو ریزشی شدند

در بازار طلا و سکه دامنه نوسان کوتاه شده و قیمت سکه به سمت کف ۴۰ میلیون حرکت کرد. حباب سکه در روز شنبه دو درصد افت داشت و به ۲۱ درصد رسید که از ۵ اردیبهشت بی‌سابقه بوده است. 

حباب طلای آبشده هم همچنان منفی است و به عقیده معامله‌گران به واسطه این حباب، قیمت آبشده با دلار حرکت کاهشی خاصی نداشت.

سیگنال نرخ بهره آمریکا به اونس

بازار طلا طی هفته گذشته به دلیل داده‌های اقتصادی کلیدی آمریکا و اظهارات مقامات فدرال رزرو، نوسانات قابل توجهی را تجربه کرد.

هفته گذشته انس با قیمت ۲ هزار و ۳۶۱ دلار آغاز شد و در روز‌های یکشنبه و دوشنبه، در انتظار داده‌های مهم مربوط به تورم آمریکا، ثابت ماند.

سه شنبه، انتشار گزارش PPI (شاخص قیمت تولیدکننده) با اظهارات اطمینان‌بخش جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، همراه شد که اعلام کرد انتظار افزایش بیشتر نرخ بهره را ندارد. این امر باعث افزایش قیمت طلا در اوایل روز چهارشنبه شد.
هنگامی که گزارش CPI (شاخص قیمت مصرف کننده) آوریل بهبود وضعیت تورم و آهسته شدن نرخ تورم را نشان داد، قیمت طلا بیشتر افزایش یافت.

اونس به ۲۵۰۰ دلار می‌رسد؟

الگوی سقف سه‌قلو در سطح ۲ هزار و ۴۰۰ دلاری در عصر چهارشنبه به‌طور موقت روند صعودی را متوقف کرد و قیمت‌ها در روز پنجشنبه کاهش یافت. 

این الگو در انتهای یک روند صعودی تشکیل شده و خبر از احتمال بالای تغییر روند از صعودی به نزولی می‌دهد.

با این حال، تا صبح جمعه، بازار دوباره روند صعودی داشت و طلا از سطح ۲ هزار و ۴۰۰ دلار در هر اونس عبور کرد. پیش بینی‌ها از طلای ۲۵۰۰ دلاری خبر می‌دهند.

چرا دلار ریزشی شد؟

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران، درباره روند قیمت‌ها در بازار ارز گفت: برای کاهش این روز‌های بازار ارز پنج دلیل می‌توان بیان کرد. دلیل اول مداخله بازارساز در بازار ارز در بازار‌های هرات، دبی و تهران است. 

این کارشناس اقتصاد ایران ادامه داد: قیمت دلار از سمت بازارساز تحت فشار است و با تزریق، توانسته قیمت دلار را کاهشی کند. دلیل دوم به ناامیدی دلالان باز می‌گردد که فعلا دست از سر بازار ارز برداشته اند.

وی افزود: دلیل سوم صحبت‌های مثبت گروسی از سفرش به ایران بود که به بازار ارز مخابره شد. فشار فروش در بازار رمزارز هم دلیل چهارم است.

رحیمی تاکید کرد: از هفته گذشته یک خبر به بازار آمد که در آن گفته شده احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم وجود دارد. با این خبر ریزش قیمت تتر بیشتر از دلار شد و قیمت تتر به زیر دلار هرات رفت که قیمت‌ها را به همراه خود کاهشی کرد.

 این استاد دانشگاه تصریح کرد: دلیل پنجم به نبود نقدینگی در بازار مرتبط است.

منبع: فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.