به گزارش پایگاه خبری امتداد ، دکتر سید عباس حسینی که در پنل تخصصی بانک مسکن با عنوان “اقتصاد مسکن محرک تولید ملی، بایدها و نبایدها” حضور داشت گفت: بانکها درگیر سپردهگذاریهای کوتاه مدت و تسهیلات بلند مدت و ایفای تعهدات خود در قبال مردم هستند، به همین دلیل تمایلی برای مشارکت در حوزه مسکن ندارند.
وی با تاکید بر اینکه اساسا توجه بانکها به سپردهگذاریهای کوتاه مدت است، گفت : دلیل عدم استقبال بانکها این است که اساسا نظام بانکی جامعی برای آنها طراحی و تدوین نشده است.
دکتر حسینی با اشاره به پرداخت وام برای ساخت پروژهها در چهار مرحله گفت: در این بخش نیز بانکها دچار مشکل هستند، زیرا این وامها باید مرحله به مرحله و بر اساس دستورالعملها و با حضور کارشناسان ارزیابی و پرداخت شود؛ اما به دلیل پراکندگیهای زیاد این مهم محقق نمیشود.
وی تاکید کرد: از نظر آماری فاصله سایر بانکها با بانک مسکن که به صورت تخصصی در این بخش کار میکند بسیار زیاد است.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه این فاصله به معنای نبود چالش در بانک مسکن نیست، اظهار داشت: بانک مسکن هم با مسائلی مواجه است، اگر بخواهد تسهیلات را در اقساط بلند مدت اعطا کند میزان بازپرداخت بیشتر میشود و بعضا پرداخت آن از توان مردم خارج است.
او ادامه داد: این امر زمانی به نتیجه میرسد که سقف درآمدی مردم بالا برود، اما در حال حاضر به دلیل اینکه چرخه اقتصادی درست حرکت نکرده، خود به خود این سیاستگذاری از چرخه خارج میشود.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه بیشتر توجهها در حوزه سرمایهگذاری در بخش صنعتی است، گفت: سهم صنعت طبق قوانین از تخصیص میزان سرمایهگذاری ۴۵ درصد، کشاورزی ۱۵ و مسکن ۲۰ درصد است و در نتیجه جایی برای سایر بخشها نمیماند، از این رو بانکها به حضور در بخش صنعت تمایل بیشتری دارند.