به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محمد امیرزاده، عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص نوسانات اخیر بازار ارز که با آغاز درگیریهای منطقهای در سرزمینهای اشغالی آغاز شد و خیلی زود فروکش کرد به خبرنگار ایبنا گفت: فارغ از بحث اتفاقات دو هفته گذشته و افزایش هیجانی و کاذب قیمت دلار که اتفاقا چند روز هم بیشتر طول نکشید باید به توان مدیریتی بانک مرکزی با تکیه بر منابع ارزی اشاره کرد. مطمئنا اگر منابع ارزی آزاد شده در اختیار بانک مرکزی قرار داشته باشد این نهاد پولی ارزی میتوان به خوبی بازار ارز را به خوبی کنترل و مدیریت کند.
وی افزایش درآمدهای ارزی دولت، رشد صادرات و دسترسی ایران به منابع ارزی و همچنین سیاست تثبیت و کنترل نقدینگی را از جمله عوامل ثبات و کنترل بازار ارز خواند و تصریح کرد: با توجه به این عوامل مهم و مثبت، دلیل اقتصادی برای جهش ارزی تا پایان سال وجود ندارد، مگر آنکه اتفاق غیرقابل پیش بینی رخ دهد و برای چند روز بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهد. بی تردید توانایی دولت و بانک مرکزی در کنترل، تثبیت و تأمین ارز میتواند در بازارهای مختلف از جمله تامین کالاهای اساسی بسیار اثرگذار باشد.
این فعال اقتصادی با اشاره به پایان نوسانات اخیر دلار که ناشی از شوکهای بیرونی و انتظارات تورمی بوجود آمد، گفت: قطعا اگر بانک مرکزی بتواند در ثبات و آرامش بازار همچنان موفق عمل کند و از سوی دیگر روند توافقات بین المللی و دیپلماسی ارزی را در پیش بگیرد، ذهنیت فعالان بازار ارز نیز مبنی بر گشایشهای خارجی بهبود یافته و طبیعتا انتظارات هم به سمت کاهش نرخ ارز تغییر میکند.
امیرزاده به قانون جدید بانک مرکزی و تاثیر آن در افزایش توان و اختیارات برای مدیریت بازار ارز اشاره کرد و افزود: بطور کلی ثبات ادامهدار در بازار ارز نیازمند مدیریت قاطع و کارآمد بانک مرکزی است که برای اعمال این مدیریت ارزی نیاز به اختیارات و استقلال کاری لازم است.
وی ادامه داد: بی تردید افزایش منابع ارزی از طریق آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف و مدیریت این منابع توسط بانک مرکزی نیز میتواند تاثیر بسزایی در ثبات و ایجاد اعتماد در بازار داشته باشد. به همین دلیل امیدواریم بانک مرکزی با اتکا به توان و اختیارات مدیریتی این روند مثبت را همچنان به سمت ثبات و آرامش بازار ارز ادامه دهد تا اقتصاد ایران بتواند از مسیر سخت تحریمهای ظالمانه غرب و آمریکا بگذرد.