
امتداد- برای اولین بار جشنواره بینالمللی تلفیق معماری و مد با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در این حوزه برگزار می شود.
به گزارش امتداد ، اهداف و سیاست های اولین جشنواره بین المللی تلفیق معماری و مد (فیبوناچی ) با حضور مهران آریایینیا دبیر بخش معماری،مرجان دلخواه (دبیر بخش مد و لباس، حسن زمینی (دبیر بخش عکاسی معماری) و سینا حسنی کیا دبیر اجرایی تشریح شد.
در ابتدای این نشست دبیر اجرایی جشنواره در خصوص ویژگی ها و نحوه برگزاری این رویداد توضیح داد: این فستیوال ذیل مجموعه جشنواره فیبوناچی برگزار میشود که تاکنون سازو کارهای بسیاری را در حوزه مد و لباس تعریف کرده است.
حسنی کیا با بیان این که برای اولین بار در جهان این تلفیق صورت گرفته است افزود: آثار بسیاری با الهام گرفتن از این دو گونه هنری در دنیا توسط طراحان و هنرمندان ارائه شده است.
وی با اشاره به این که طبق آمار سازمان مدجهانی بالغ بر یک میلیون معمار در سراسر جهان همزمان در حوزه مد نیز فعالیت دارندتصریح کرد: مد و معماری دو حوزه ای هستند که یکدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند.از این رو به همت مهندس آریایی نیا بر آن شدیم تا با برگزاری مسابقه ای فرصت و زمینه شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در این دو حوزه فراهم کنیم.
همچنین مهران آریایینیا برگزار کننده و دبیر بخش معماری جشنواره نیز طی اظهاراتی گفت: شناسایی متخصصین ، طراحان و هنرمندان برجسته معماری ، مد و عکاسی وایجاد بستری برای همگرایی فعالین این سه حوزه و نمایش و معرفی هنرمندان در عرصه جهانی از اهداف برگزاری این رویداد بین المللی است.
وی بابیان این که طرحهایی که به دبیرخانه جشنواره میرسند مالکیت و سندش متعلق به خود شرکت کننده است گفت: داوران شناخته شدهی داخلی و خارجی، آثار رسیده به رویداد را بررسی و داوری میکنند.
آریایی نیا شرکت در این جشنواره را برای علاقمندان رایگان اعلام کرد و افزود: برخلاف بسیاری از فستیوال ها که هزینه گزافی برای شرکت کنندگان مقرر می کنند این جشنواره رایگان است و نقطه تمایز آن با سایر جشنواره های داخلی و خارجی در این دو حوزه همین است. چراکه بسیاری به دلیل عدم توانایی مالی جهت تامین هزینه شرکت در جشنواره این فرصت را پیدا نمی کنند که آثار خود را به نمایش بگذارند و شناخته شوند.
وی با بیان این که ما معماران بزرگی در ایران داریم اما در کنار این عزیزان دانشجویانی هستند که بسیار خوش ذوق و خلاق هستند ولی بهایی به آنان داده نشده است گفت: ما دوست داریم ایدهها و طرحهای خوب دیده شوند. از این رو این نیاز را احساس کردیم که جای چنین رویدادی در حوزه مد و معماری در کشورمان خالی است.
دبیر بخش معماری و برگزار کننده این جشنواره با اشاره به این که این جشنواره مذکور در دنیا به نام ایران ثبت شده است و هیچ کشوری در دنیا نمی تواند با این نام جشنواره ای برگزار کند خاطر نشان کرد: سفیرانی در چندین کشور مسئول اطلاع رسانی این رویداد هستند.
همچنین در ادامه دلخواه دبیر مد و لباس جشنواره بینالمللی تلفیق مد و معماری گفت: این جشنواره زیر پرچم فیبوناچی و با هدف شناسایی طراحان، عکاسان و معماران با استعداد است.
وی با بیان اینکه بانوان نیمی از کشور را تشکیل می دهند، گفت: ما مرجع پوشش اسلامی در کل جهان هستیم، اما در این زمینه هیچ کار خاصی انجام نشده است و پوشش ما ایرانیها تحت مد جهانی قرار گرفته که معضل اساسی در کشور شده است.
دلخواه تصریح کرد:در صنعت مد و لباس کشور اتفاق بدی در حال انجام است که هر کسی میخواهد کاری انجام دهد یک واژه اسلامی به آن میچسباند و بودجههای هنگفتی هم برایش خرج میکنند و خروجی مناسب و تاثیرگذاری هم ندارند.
وی افزود:هدف ما در این رویداد این است که فضایی برای هنرمندان ایجاد شود که تلفیق بین معماری و مد را ایجاد کنند؛ در این بین موفق کسی است که بتواند این تلفیق را به درستی انجام دهد.
مسابقهای که تلفیق مد و معماری باشد، تا کنون در سطح جهان برگزار نشده است. شاید به همین دلیل است که سازمان مد جهانی از این رویداد حمایت میکند.